2011. június 1. 20:00 / Feri

 

A Gasztrotúrák blog elindítása előtt időrendben visszafelé utoljára a MÁK bistroban vacsoráztunk. Itt született meg a döntés, hogy tényleg el kellene indítani végre a blogot, amin már régóta gondolkodtunk. Régen mindig fényképeztünk az éttermekben a saját szórakozásunkra és az emlékek megőrzése miatt. Ezt valamiért abbahagytuk és itt, a MÁK bistroban döntöttük el, hogy folytatjuk. Most, hogy a blog elindult, 3 hét elteltével kiírjuk magunkból a MÁK élményt is.

Először néhány szó a visszatekintésekről. A fotókat, amiket készítettünk megosztjuk a blogon, illetve az összbenyomásunkat is, de részletes, strukturált beszámolót nem fogunk adni, mert az idő során tompulnak, elhomályosulnak az emlékek, és szeretnénk csak olyasmit leírni, amit bármikor tudunk vállalni a későbbiekben is. Ezért néha szinte csak fotók lesznek a bejegyzésben néhány megjegyzéssel, máskor pedig összeállhat egy teljes leírás.

Visszatérve mostani alanyunkra, a MÁK bistro a Magyarországon is egyre divatosabb bisztróvonalat erősíti. Ami igazán egyedivé teszi: a pincsó („falatkák” - bővebben a MÁK honlapján). Mi nagyon kedveltük és ki is próbáltunk néhányat.

Az étterem fiatalos, lendületes, nagyon tetszett nekünk az ott megvalósított design.

Budapest V. ker., Vigyázó Ferenc u. 4. www.makbistro.hu

A belvárosban helyezkedik el, ezért könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, ami nagy előny lehet, hisz a környékén való parkolásért borsos árat kell fizetni.

Az ételek kreatívak és ízletesek voltak.

Elsőként egy dinnye gazpacho-t kóstoltunk. Sajnos kép nem készült róla. Ötletes párosítás volt és nagyon finom is. Jól indult az este.

Tünde: Először picit húzogattam a számat, hogy hogy jön össze az általam ismert fokhagymás, erősen fűszeres gazpacho az édes, különleges ízű dinnyével. Elképzelni sem tudtam így együtt, de mivel a dinnyét imádom minden formájában (az autómban is dinnyés az illatosító:)), ezért éreztem, hogy kihagyhatatlan fogás, kötelező megkóstolnunk. Izgalmas, pikáns, mégis visszafogott, lágy ízvilága magával ragadott - szerintem pont ez után döntöttük el, hogy muszáj újra megörökítenünk az ilyen élményeinket (kár, hogy nem előtte, így sajnos a fotós demonstráció elmarad)! Köszönjük dinnyés gazpacho, köszönjük MÁK! :)

A gazpacho mellé rendeltünk közösen 3 pincsót előételnek.

Kacsamáj spárgával

Nagyon finom volt. A máj tökéletes lett a spárga pedig nagyon jól kiegészítette. Újabb jó választás.

Tünde: egyetértek, nincs hozzáfűzni valóm - a későbbiekben már ennyit sem teszek, ha így érzek. ;)

Nyúlgerinc tárkonyos tökfőzelékkel

Itt a tökfőzelék dominánsabb volt kicsit, de a nyúlgerincről sem lehet rosszat mondani.

Tünde: ... mondja ezt a mostanában az újraértelmezett főzelékekért rajongó Feri. Én viszont a nyúlgerinctől voltam beájulva. Csak ismételni tudom magam - akik nem igazán szeretik a húst, azoknak is tetszeni fog, próbáljátok ki, ha tehetitek! Lágy, omlós, Isteni!

Rántott mangalicapofa újburgonyával

A mangalicapofát Tünde meg sem kóstolta, de nekem nagyon ízlett. Finom omlós volt, bármikor bevállalnám újra.

A pincsók után következtek a főételek, amelyek mellé köretként közösen rendeltünk egy újabb pincsót (scampi rizottót). Egyébként az ételek és a hozzájuk illő borok kiválasztásában sokat segített a pincér, külön köszönet neki.

Scampi rizottó baby spenóttal

Nem vagyok egy rizottórajongó (Tünde annál inkább), de ez teljesen rendben volt. Érdekes volt, hogy scampi a fizikai valójában nem tűnt fel az ételben, hanem egy scampi hab formájában volt jelen. Tetszik ez a fajta kreativitás.

Tünde: Nekem is nagyon bejött!

Angus rostélyos gombával

A rostélyost Tünde rendelte. Mivel Tünde csak a zsír nélküli húst eszi meg, ebből elég sokat átadott nekem (ezt tudtuk előre, mert ugye Angus rostélyosról volt szó). Nem tiltakoztam, finom volt. :)

Tünde: húúúúú, visszatekintve nem is értem! A fotó alapján biztosan nem merném megkóstolni - de akkor megtettem és a "színhusi" része nagyon finom volt!

Borjúláb mángolddal

Számomra ez volt az est fénypontja. Úgy volt jó, ahogy volt. A tökéletes fogás. A legjobb pedig az volt benne, hogy Tünde nem kért belőle. :)

 

A végén rendeltünk egy kisebb falunak elegendő desszertet, de mivel ebben Tünde nagyon erős, nem volt gond kivégezni őket.

Tünde: köszi!!! :\ ;)

Túrógombóc tejfölfagyival

A túrógombóc az egyik kedvencem. Na jó, igazából a rajta lévő „cukros tejföl” az. :) A MÁK jó túrógombócot készít.

Tünde: én is így emlékszem rá vissza. Azzal egészíteném ki, hogy kreatív volt a tejfölfagyi, mint olyan - és persze finom is!

Csokoládétextúrák

Ez inkább a Tünde asztala, de részemről is rendben volt.

Tünde: csokoládééééé?!?!!! ha nem lenne az az értékes önkontroll az agyamba építve, jöhetne minden korlátozás nélkül, minden mennyiségben, minden minőségében – még egy ilyen kiadós vacsora után is. Végül ez is elfogyott - sajnos, ezt sem tudták elrontani… ;) 

Eper Mille Feuille citromfagyival

Erről sem tudok rosszat mondani, szintén rendben volt.

Tünde: én itt már bőven a vésztartalék édesség puffereimet voltam kénytelen fölszabadítani, de nem bánom, hogy sikerült, megérte!

 

A kiszolgálás pont azt nyújtotta, amire vágyunk. Figyelmes, kedves, szimpatikus társaság, laza, de mégis színvonalas szolgáltatást nyújt.

A mellékhelyiség megéri a kipróbálását – falfirkának álcázott MÁK reklámok díszítik a falait.:) Sajnos fénykép nem készült róla, mert akkor még nem alakult ki a blog teljes koncepciója.

Az árak tükrözik a hely színvonalát, inkább vastagabb pénztárcával rendelkező gasztrorajongóknak ajánlom napi látogatásra. De mindenkinek érdemes kipróbálni!

A MÁK bistro összességében nagyon kellemes élményt nyújt, romantikus, de akár üzleti vacsora helyszínnek is kiváló! Ha valaki inkább a nyakkendős (karót nyelt) pincéreket és az elegáns (merev) hangulatú éttermeket kedveli, akkor nem valószínű, hogy ez lesz a törzshelye.

Ezúton is köszönjük a MÁK-nak azt a lendületet, amely ahhoz kellett nekünk, hogy végre elindítsuk a Gasztrotúrák blogot!

Visszatekintésnél nem pontozunk, de azért megsúgom, hogy 8-ast kapna.

online póker

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroturak.blog.hu/api/trackback/id/tr243009648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása