Budapest, Jack’s Burger, 2013. augusztus 7. 20:30 / Feri

 

Jó régen írtunk már facebook jegyzetet és most sem fogunk. :) Úgy döntöttünk, hanyagoljuk véleményünk ezen formában történő közlését. Helyesebben a facebook oldalunk helyett itt, a blogon tesszük közzé a jegyzeteket (is). A Jack’s Burgerben tapasztaltakról is csak jegyzet formájában számolunk be, hiszen mégsem egy „rendes” étteremről van szó, így nehéz lenne összehasonlítani például a Costesszel. Akkor lássuk, mi is történt.

Egyik este sétálgattunk a városban és kerestünk valami (divatos névvel illetve) streetfood helyet. Nem akartunk sokat enni, valami tapas-szerű megoldásra gondoltunk, de bármi megfelelt volna, amit gyorsan és az utcán meg tudunk enni. Egyre több ilyen hely van Budapesten, de mi biztosra mentünk, így a Szent István térre sétáltunk. Ott biztos találunk majd valamit! Találtunk, mégpedig a Jack’s Burgert, ahol isteni burgert ettünk.

Jacks01

A Jack’s burger a mai streetfood trendbe tökéletesen illeszkedik – gyorsan lehet finomat enni. A környezete is szuper, főleg, ha kicsit szeretjük a pörgést. A Bazilika közelében – a Hercegprímás utcában – található, ott, ahol például a DiVino vagy a Laci!Pecsenye? is. Ennek megfelelően a vendégsereg összetétele is igencsak vegyes képet mutatott: volt itt magyar és turista, (főleg) fiatal és (kevesebb) öreg, férfiak és lányok egyaránt. Úgy látszik a jó burgert mindenki szereti.

Jacks02

A választék is rendben van, hiszen a 8 féle burger mellett kapható hot-dog, Fish&Chips, pizza, saláta, illetve kolbász és virsli is. Nekem kicsit furcsán hat némelyik étel, például a pizza. Nem feltétlenül itt szeretnék enni pizzát (nem egy tipikus grillétel) – de véleményt nem tudok mondani róla, hiszen nem kóstoltam. Viszont a hamburgerüket igen, mindjárt arra is rátérek.

Még kint átnéztük az étlapot – megtehettük, hiszen nagy, világító táblán jelenítik meg a menüt (magyarul és angolul) –, majd választottunk.

Jacks03

Aztán bementünk, de egy darabig ránk se hederítettek – pedig a benti részen akkor más vendég nem tartózkodott. Egy rövid téblábolás után – kerestük, hol rendelhetnénk, hiszen a pénztárgépnél éppen senki nem tartózkodott, a sütögetős srácok meg a rendelésekkel voltak elfoglalva – végre ránk köszönt egy kedves lány és felvette a rendelést. Nem okozott bennünk törést a dolog, de mehetne egy kicsit zökkenőmentesebben is a dolog.

Jacks04

Amíg vártunk, addig a „teraszon” lévő pultoknál ültünk le (szerencsénkre találtunk ülőhelyet, nem volt mindenki ilyen szerencsés). Így kényelmesen szórakozhattunk azon, ahogyan a rendelések számát – magyarul, majd angolul is – kiabálva jelezték, amikor elkészültek az ételek. Természetesen néha többször is meg kellett ismételniük, mire valaki észrevette, hogy az ő kajája készült el.

Viszonylag gyorsan elkészültek a hambijaink. Tünde egy sajtburgert kért, én pedig a Jack’s Burger Bacon Sajtot választottam. Mellé (természetesen) sült krumplit is kaptunk + kértünk még egy salátát és 2 kólát –  hogy fullos legyen az american dream.

Jacks05

A burger nagyon jó – az egyik legjobb, amit eddig ettem. Nem túl nagy, de nem is kicsi. A zsömléje bucizsömle, enyhén édeskés és nagyon finom. Jól illik a hamburgerben lévő kiegészítőkhöz, főleg a szintén édeskés sült hagymához – ami már-már hagymalekvár volt –, illetve az enyémben lévő Jack’s szószhoz. A húspogácsa is teljesen rendben volt, olyan, amilyennek egy hamburgerhúsnak lennie kell.

Viszont sajnálatos, hogy egy ilyen burger mellé nem készítenek saját sültkrumplit, hanem nagyüzemi sültburgonyát tálalnak. OK, hogy nagyon pörög az üzlet és ennyi krumplit meghámozni rengeteg meló – és amúgy is kevesen voltak, csak 3 ember vitte az egész boltot –, de egy igazán f@sza házi szalmakrumlival még nagyobbat ütött volna a cucc.

A saláta, amit plussz rendeltünk nem volt rossz, de elhalványult a burger mellett. Volt benne rukkola, ami mindenképpen pozitív.

Ami viszont majdnem tönkretette az egész élményt, az a mellékhelyiségek állapota. Lepukkant, koszos, büdös és rosszul felszerelt volt mindkettő.

Jacks06

A WC-k a pincerészben helyezkednek el – ahol egyébként van egy különterem is, ami le volt zárva (nem csoda, abban a bűzben nemhogy enni nem lehetett volna, de megmaradni se nagyon). Bár nincs kitáblázva, de ahogy egyre lejjebb érsz a lépcsőn, már tudod, hogy jó helyen jársz – sajnos érzed az orroddal. Mintha egy nem túl jól karbantartott nyilvános WC-be mentél volna be. Előzőleg nem tudom, mi volt a helyen, de nem kizárt, hogy valami leharcolt étterem és annak maradhatott meg egy az egyben a mellékhelyisége.

Jacks07

Maga a mosdók dizájnja is messze elmarad a hely többi részéhez képest, de ezen még túl lehetne lépni. Viszont a koszon és a bűzön nem. Emellett a férfi WC-ben a szappan is kifogyott, ami egy olyan helyen elég komoly hiányosság, ahol az emberek kézzel esznek – így se evés előtt, se utána nem lehet kezet mosni, pedig hamburgerezés során mindkettő indokolt lenne. Még szerencse, hogy tudtam egy kis szappant „lopni” a női részlegből.

A mellékhelyiségek állapotát szóvá is tettük az egyik „sütögető” srácnak, aki rögtön szabadkozni kezdett – 5 órája nem tudott kimozdulni a pult mögül, de amikor utoljára megtette, akkor istenbizony kitakarított, a takarítónő meg éppen beteg. Vendégként ez nem igazán érdekel. Megértem az indokokat, de elfogadni nem tudom, ha ilyen állapotban vannak a mellékhelyiségek. Arról nem is szólva, hogy elég erős, hogy ugyanaz takarítja a wc-t, aki az ételeket készíti. Ebbe jobb, ha bele se gondolunk... Most újra jeleznénk (és nem csak nekik): jobban ügyeljetek a mellékhelyiségek tisztaságára, az is az étterem része!

Ezen kellemetlenség ellenére, mi mégis ajánljuk a helyet, hiszen a hamburgerük tényleg jó. Emellett tökéletes a környezet, hogy eltöltsünk egy hétköznap estét – együnk egy hambit a Jack’s-ben, majd igyunk egy bort valamelyik közeli borbárban (DiVino, Innio, Borkonyha) vagy ugorjunk el például a Gozsdu udvarba egy pofa sörre (ahogy mi is tettük a Spílerben, de ott van például a Léhűtő is és egyre több, gombamódjára nyíló új hely). Az ára sem túl vészes, ezekért a hamburgerekért megérte kifizetni a számlán szereplő összeget. Simán belefér.

Jacks08

Szerintünk egyébként Budapest bármelyik európai várossal felveszi a versenyt – öröm látni, hogy ezt már nem csak mi látjuk így, hanem a rengeteg külföldi fiatal is, akik előszeretettel költik nálunk a pénzüket és élvezik a rengeteg színvonalas hely szolgáltatásait.

Mellesleg izgalmas outfiteket is láthatunk, ha Budapest belvárosában sétálgatunk vagy éppen eszünk-iszunk esténként.

Jacks09

Imádjuk Budapestet!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroturak.blog.hu/api/trackback/id/tr725457830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása