Lakoma az Indigóban

2011.08.16. 12:27

2011. augusztus 5. 17:30 / Tünde

 

Az egyik barátommal előszeretettel jártunk a munkahelyéhez közeli, Namaste nevezetű indiai étterembe (Lukács u.), ami sajnos időközben bezárt. Azóta voltunk párszor a szintén indiai étkeket kínáló, bár a belvárosban elhelyezkedő Indigóban, ahová ezúttal 1. számú barátnőm is velünk tartott.


 

1.     Megközelíthetőség

Budapest, VI. kerület, Jókai u. 13. www.indigo-restaurant.hu

Budapest belvárosában nehéz (és drága) parkolni. Ezt a megállapítást akár kezelhetnénk axiómaként is, de az Indigo környékén nekem eddig még mindig könnyen sikerül parkolóhelyet találnom.

Tömegközlekedéssel a Nyugatiba vagy az Oktogonhoz érkező eszközök tudnak segítséget nyújtani, mindkét oldalról néhány perc sétával elérhető a Jókai és a Dessewffy utca sarkán található indiai étterem.

 

2.     Ételek

A fenti kép az egyetlen, amit nem aznap készítettem, amikor voltunk, ezért maradt árván az éles fotók között. A továbbiak annak a balesetnek az áldozatává váltak, hogy épp masszázsról érkeztem az Indigóba és mind a kezem, mind pedig a telefonom élvezte a hidratáló olaj utóhatását (amit a félhomályban nem vettem észre, csak már itthon, bőven későn). Újabb sorry a képekért – úgy látszik ez a karmám… tuti, hogy soha nem leszek fotós!!! ;)

Na de térjünk vissza az étkekhez. Indiai papadamot ropogtattunk, amíg megérkezett az a regiment étel, amit a férfi résztvevőnk több perces fáradtságos felsorolásának eredményeképpen megrendelt.


Ez a ropogós lepény csicseriborsó lisztből készül, nagyon egészséges. Sok íze nincs, vagyis inkább úgy mondanám, hogy csak ott van, ahol sikerül a köménymagra ráharapni.

Előételeink a következők voltak:

  • Onion Bhajia - hagyma batyu, azaz hagymacsíkok fűszerekkel és csicseriborsóliszttel bundázva,
  • füge- és mentaszósz,
  • Kathi Roll Paneer, azaz serpenyőben sült naan-ba töltött, fűszeres indiai sajt és vegyes zöldség.

Ezekből az én tányéromra ők kerültek:


A hagymacsíkok nagyon ízlettek, bár nekem a mentás szósz nem jött be annyira, a fügés viszont annál inkább! A zöldséges, sajtos kenyér is jó összeállítás volt. Mindkettőből repetáztam is. :)

Főételnek több félét rendeltünk, hogy mindhárman különféle ízeket is kóstolhassunk, illetve hogy jusson a 4. asztaltársunknak is, aki közben csatlakozott hozzánk.


Bőven elégnek bizonyult négyünk részére is a lakoma. Fentről lefelé haladva a következők vannak elmosódva:

  • Tandoori Chicken - Tandoori csirke, azaz fűszeres csirke tandoorban sütve,
  • Biryani Lamb - bárány biryani, azaz fedő alatt főzött rizs báránnyal,
  • Paneer Makhanwalla - sajt paradicsommártásban, azaz indiai házi készítésű sajt vajas paradicsommártásban párolva,
  • Madras Prawn Curry - Madras királygarnéla, azaz garnélarák klasszikus Madras curry-szószban,
  • Butter Naan - vajas naan, azaz vajjal gazdagon átgyúrt lepénykenyér,
  • Chilly Garlic Naan - fokhagymás chilis naan, azaz fűszeres-fokhagymás vajjal leöntött lepény.

Ezek közül a husisakat nem kóstoltam, de azért készítettem róluk egy fotót közelebbről.


Jut eszembe, a bárányos rizsből a rizst megkóstoltam és nagyon ízlett, jó fűszeres volt, bírtam. A tandoori csirke is bejött a többieknek, de én ezúttal sem kívántam meg.

Itt említeném meg, hogy a naan kenyerek nem ízlettek, pedig máshol (pl. a Hathi kifőzdében) előszeretettel eszem őket köretként. Az egyik (a sajtos) félig nyers volt, a fokhagymás pedig nekem olyan semmilyen volt - nem volt igazán erőteljes, pedig a választott chilis, fokhagymás összeállítás elég durva is lehetett volna.


Ők pedig a paradicsomos indiai sajt és a madras curry fűszerkeverékes rák. A sajtdarabokat finom paradicsomszószból kellett előhalászni, a rákokat pedig kókuszos fűszeres mártásból. Mindkettő nagyon ízlett, őket bármikor bevállalnám önálló főételként is.

Miután végigettük az elő- és főételeket, desszerteket is választottunk. Az Indigo nem bővelkedik jobbnál jobb desszertekben, ezért az egyik, már jól bevált pisztáciás fagyit választottuk.


Pista Kulfi - pisztáciás kulfi, azaz indiai házi készítésű fagylalt pisztáciával. Nem kiemelkedően finom, de egész jó.

A barátnőm kinézte az étlapon a mangópudingot mangószeletekkel, amit sajnos nem rendelhetett, mert jelenleg nem állt a konyha rendelkezésére. Nagyon sajnáltuk, mert szívesen kipróbáltuk volna, ugyanis mangópudingot még egyikünk sem evett. Végül megmaradva a kiválasztott gyümölcsnél a mangós kulfi mellett döntött.


Ezt mindannyian megkóstoltuk (úgyhogy rosszul járt, aki különcködött ;)) és mindannyiunknak ízlett.


3.     Kiszolgálás

Egy pincér szolgált ki minket végig. Nem volt szerencséje, mert a helyen alig voltak, mi mégis a fenti (egyébként dohányzó) részben csücsültünk le, ahová így elég sokszor föl kellett jönnie – dicséretére legyen mondva, hogy ebből adódó nehézségeit ránk nem vetítette ki. Mindvégig készségesen állt a rendelkezésünkre, nem tudok semmi rosszat elmondani róla, amivel egyébként csak azért próbálkoztam volna, mert emlékeim szerint nem annyira voltam régebben elégedett velük. Most ilyen szempontból tényleg minden okés volt, bár azt hozzáteszem, hogy kiemelkedőnek sem mondanám a szolgáltatás színvonalát.


4.     Feeling

Hangulatra a fenti rész jön be igazából, ott ugyanis a félhomályban sok elefántos, nagy párna, vízipipa és egyéb indiai motívum teszi autentikussá a helyet.


Lent számomra túl nagy és normál éttermes a hangulat, bár felbukkan ott is több keleti tárgy, de valahogy nekem mégsem az igazi. Mivel a lenti részről még számomra elfogadható fotókat sem igazán sikerült készítenem, ajánlom az Indigo website-ján lévő galériát megtekintésre.

A mellékhelyiség rendben volt, csöppet sem hiányoztak az indiai sztereotípiából adódó tulajdonságok. ;)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.     Árak

Belvárosi indiai étteremhez (és nem kifőzde) illő árakkal várják a kedves vendégeket. A fenti lakoma - ami tartalmazott a fenti étkeken kívül még sok-sok üdítőt és limonádét – összesen 21.550,- forintba került. A hagymás előétel 700,- volt (ez nagyon megérte), a másik 1.400,-. A legolcsóbb főétel a sajt volt, 1.600-ért, a legdrágább pedig a rák, 3.000-ért. A kenyerek amellett, hogy nem ízlettek, még drágák is voltak (1.600.-). A desszertek 450,- forintba kerültek.

 

6.     A Gasztrotúrák összegzése

Jó a hely, de valahogy a mostani lakoma sem tudta felülírni bennem a már kialakult, nem a legpozitívabb véleményemet. Az ételek finomak voltak (kivétel a naan), a kiszolgálás rendben volt, a hangulat a galérián kitűnő, de valahogy mégis valami hiányzik. Túl nagy a hely, miközben én egy indiaitól azt várnám, hogy nyüzsögjön… azaz lehet nagy, de akkor legyenek benne sokan! Igen megvan, ez hiányzott, a tömeg! Nyilván ezt szeretnék a tulajdonosai is. :) Tanácsot viszont nem tudok adni, hogy mitől lehetne jobb…

 

Pont:

6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroturak.blog.hu/api/trackback/id/tr793157666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása